Među ovogodišnjim dobitnicima je i Libertas Fondationu iz San Pedra, zaklada dubrovačkih iseljenika, koja godinama pomaže dubrovačkoj bolnici, učenicima obrtničkih zanimanja u školovanju, kao i očuvanju hrvatske kulture u Kaliforniji

Ovogodišnjim laureatima Grada Dubrovnika na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena su priznanja. General Ante Gotovina, kojemu je dodijeljena titula počasnog građanina Dubrovnika, nije mogao doći, a u ime svih dobitnika duhovitim govorom zahvalio je dobitnik nagrade za životno djelo msgr. Želimir Puljić, nadbiskup zadarski.
„Kad sam čuo ove riječi kojima ste me počastili, našalio sam se: Proces beatifikacije može početi“, kazao je msgr. Puljić na početku govora.
Bivši dubrovački biskup prvo je zahvalio našemu parcu, potom predlagateljima i Gradskom vijeću. „ Mi ne umišljamo da smo jedini koji to zaslužujemo, ali nam gode riječi predsjednice Gradskog vijeća Olge Muratti, nakon sjednice, da su napravili dobar odabir, tako je bar pisalo u novinama“, kazao je Puljić.
„Dubrovnik i Vlaho nerazdvojivi su kako u danima sreće i mira tako i u danima trešnje i rata. Žive u primjerenom skladu koji stoljećima traje. Mi dobitnici smo ljudi raznih zanimanja, na poziv Gradskog vijeća popeli smo se na pozornicu i primili priznanja. Tu je kapo bande Duško, novinar sentimentalnih putovanja Vedran, čuvena frizerka dobrotvorka Marina, naša Paola, Caritas i Libertas i ja dogon iz Zadra, uvijek spreman na molitvu i blagoslov, a svi skupa iz srca i duše kličemo: Živio sveti Vlaho“, zaključio je monsignor svoj govor.
General Ante Gotovina u poruci je napisao kako će priznanje preuzeti za svog skorog posjeta Dubrovniku, „južnom bedemu naše domovine“.
Godišnja javna priznanja dodijeljena su: Dušku Asiću , kapobandu dubrovačke Gradske glazbe i najstarijem članu iste; Vedranu Beniću novinaru, koji je posebno doprinosi informiranju o sadašnjosti, ali i prošlosti Grada; Marini Sršen za veliku donatorsku humanitarnu akciju; Paoli Dražić Zekić skladateljici, glazbenici i pjesnikinji, koja vrijednosti Dubrovnika prenosi svima, a najviše mladima; Caritasu dubrovačke biskupije za sve dobrotvorne akcije, a posebno za zbrinjavanje imigranata; Libertas Fondationu iz San Pedra, zakladi dubrovačkih iseljenika, koja godinama pomaže dubrovačkoj bolnici, učenicima obrtničkih zanimanja u školovanju, kao i očuvanju hrvatske kulture u Kaliforniji.
(http://www.dubrovniknet.hr)