Gledatelji u Hrvatskoj će LTV moći gledati putem Hrvatskog Telekoma na MAXtv-u, na kanalu 503 i na Iskon TV-u: kanal 138, TV Start i kanal 140, TV Fun. Preko IPTV operatera emitirat ćemo i u BiH putem HT ERONET-a na HOME.TV-u, kanal 12

Na press konferenciji 21. prosinca su direktorica LTV-a, mr. oec. Ksenija Abramović te urednici pojedinih emisija predstavili sadržaj programa, način emitiranja, motive i cilj pokretanja LTV-a. Laudato televizija je privatna inicijativa kojoj su osnivači udruga „Ime dobrote“, Laudato d.o.o. i Ksenija Abramović, direktorica Laudato televizije.
Laudato televizija je projekt angažiranih katolika laika željnih da Crkva u Hrvatskoj ima televizijski kanal koji će u svojim emisijama pratiti redoviti život Crkve. Programsku odrednicu naznačuje opisna dopuna koja ide uz naziv Laudato televiziju – a to je da je ona – obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima.
Laudato TV ima dopuštenje Agencije za elektroničke medije za emitiranje satelitom, kabelom i internetom na rok od deset godina. Gledatelji u Hrvatskoj, LTV će moći gledati putem Hrvatskog Telekoma na MAXtv-u, na kanalu 503 i na Iskon TV-u: kanal 138, TV Start i kanal 140, TV Fun. Preko IPTV operatera emitirat ćemo i u BiH putem HT ERONET-a na HOME.TV-u, kanal 12.
Uz sredstva inozemnih ustanova koje pomažu medijske potrebe zemalja na jugoistoku Europe, LTV će se i dalje financirati od donacija dobročinitelja, osobito iz dijaspore. Svi koji žele pomoći Laudato televiziji, učlaniti se mogu na stranici (klubprijatelja.laudato.tv)
U vlastitoj produkciji LTV nudi vjerske emisije „Razlog nade“, „Minute za tebe“, „Katolički kalendar“, prijenos audijencije pape Franje u emisiji „Papa s nama“ te nedjeljni Angelus. Zatim „Zajedno u mladosti“ (ZUM) i „Božanstvena komedija“. Emisija „Prosudbe“ govori o važnim i aktualnim društveno-političkim temama. Svakodnevna petominutna emisija „Izdvojeno“ donosi informativne vijesti iz života zemlje i društva. Emisija „Dudo i prijatelji“ govori o sportskim uspjesima malih i velikih sportaša, ‘malih i velikih prijatelja’ hrvatskog olimpijca Dubravka Šimenca. Emisijom „Blagoslovljen tek“ voditelja Rafaela Dropulića Rafe Laudato TV potiče okupljanje obitelji na zajedničko blagovanje i duh zajedništva. „Tjedni vrtuljak” je informativna emisija za djecu urednika Roberta Kurbaše. Emitirat će i animirane vjerske crtiće sinkronizirane na hrvatski jezik.
(www.politikaplus.com)