Nakon Dubrovnika, nastupit će na kazališnim susretima “Glumci u Zagvozdu” te potom plesnim programom na kulturno-turističkim priredbama u Makarskoj, Primoštenu, Zadru, Pagu, Crikvenici, Krku i Labinu, a vokalno-instrumentalnim programom u Vodicama, Kastvu i Poreču

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske ’Lado’ u sklopu ljetne turneje, od 15. do 28. srpnja, nastupit će u 12 gradova i mjesta na hrvatskoj obali, od Dubrovnika do Istre, te će održati 13 koncerata – četiri vokalno-instrumentalna i devet plesnih.
“Lado” turneju počinje 15. srpnja vokalno-instrumentalnim koncertom u predvorju Kneževa dvora u Dubrovniku na 56. Dubrovačkim ljetnim igrama. Dan poslije u tvrđavi “Revelin” predstavit će se dvosatnim plesnim programom tijekom kojeg će premijerno izvesti “Plesove otoka Brača” i svadbene običaje iz Lukinić Brda.
U nastavku turneje 17. srpnja nastupit će na kazališnim susretima “Glumci u Zagvozdu”. Plesnim programom nastupit će i na kulturno-turističkim priredbama u Makarskoj, Primoštenu, Zadru, Pagu, Crikvenici, Krku i Labinu, a vokalno-instrumentalnim programom u Vodicama, Kastvu i Poreču.
“Lado” će tijekom turneje ugostiti Andrewa Cronshawa, poznatoga britanskog glazbenika i novinara, koji svoje članke objavljuje u uglednim časopisima.
(Culturenet.hr)