Atraktivni labirint od lavande Koparu čini čarobnim brdom. Prvi cvat mladih grmova ne privlači tek vrijedne pčele, već i druge posjetitelje, turiste kojih u ovo doba u Rogoznici ima poprilično. No, to je tek početak uređenja parka s mirisnom šetnicom

Ovoga ljeta Rogoznica se može pohvaliti novom turističkom atrakcijom na brdu Kopara. Lani zasađeni labirint od lavande – upravo je u punom cvatu. A tko u njega uđe, u kilometarskoj šetnji udahnut će sve mirise ove plemenite i ljekovite mediteranske biljke.
Atraktivni labirint od lavande Koparu čini čarobnim brdom. Prvi cvat mladih grmova ne privlači tek vrijedne pčele, već i druge posjetitelje, turiste kojih u ovo doba u Rogoznici ima poprilično.
Nastao je lani, kada je Udruga Labirint ponudila Općini izgraditi jedno energetsko polje na vrhu Kopare. No, to je tek početak uređenja parka s mirisnom šetnicom. Općina još planira prema južnoj strani obale napraviti stepenice, a oko labirinta urediti ogradu te postaviti klupe i informativnu ploču. Kopara će postati prava turistička meka, jer pored udisanja eteričnih ulja, nudi i pogled od kojega zastaje dah.
(HRT)

VIDEO