Menadžer elitnog restorana u središtu Dublina Mateo Šaina u u Irskoj živi već 12 godina. Sin je galeristice Alis Šaine i slikara Vinka Šaine. Ljubav je pronašao je s Labinjankom, medicinskom sestrom Vjeranom

Labinski ugostitelj Mateo Šaina, koji od 2004. godine živi u Irskoj, nedavno je osvojio nagradu Irske akademije za film i televiziju (IFTA) za najbolji reality show 2016. godine. Mateo nastupa u emisiji ‘First Dates Ireland’, u kojoj se samci iz različitih dijelova Irske pokušavaju spojiti kroz zajedničku večeru u restoranu.

‘Nagrada IFTA mi daje puno zadovoljstva jer to doista važno priznanje u Irskoj. Da budem iskren, nisam ni znao koliko je priznata dok je nismo osvojili’, ispričao nam je 32-godišnji simpatični Istrijan, inače menadžer elitnog restorana u središtu Dublina. Kao 18-godišnjak je nakon služenja vojske, otišao raditi u restorane u Austriji i Italiji, a u Irskoj živi već 12 godina. Uz pomoć prijatelja i dobrih preporuka radio je u najelitnijim irskim restoranima, s vrhunskim chefovima.

Na televiziji je, kaže, završio sasvim slučajno. ‘Prijatelj me je preporučio bez da je meni dao do znanja. Dobio sam poziv, odlučio probati i evo, uspjelo je!

Mateo potječe iz ugledne labinske obitelji. Sin je galeristice Alis Šaine i slikara Vinka Šaine. Svoju ljubav pronašao je s Labinjankom, medicinskom sestrom Vjeranom Višnjić s kojom je u vezi pet godina.

U Irskoj mu najviše nedostaju njegovi najmiliji i muči ga nostalgija.
(tportal.hr)