Pravo sudjelovanja u Kvizu imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku, a rok za slanje upitnika je 28. listopad

Čitanje ne dolazi u pitanje naziv je ovogodišnjeg nacionalnog kviza za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba, a u Subotici ga provodi Gradska knjižnica Subotica.

Kao i prethodnih godina, kviz Čitanje ne dolazi u pitanje provodi se u okviru Mjeseca hrvatske knjige s ciljem približavanja knjige mladim čitateljima a ovoga puta je posvećen enciklopedistici.

Pravo sudjelovanja u Kvizu imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Potrebno je online riješiti upitnik koji se nalazi na www.knjiznica.hr a u tu svrhu poslužit će se sljedećim knjigama i online izvorima:

1. Maja Brajko Livaković: Milijunaši
2. Tihomir Horvat: Mali ratnik
3. Sanja Pilić: Pošalji mi poruku
4. online enciklopedije i online leksikon Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža

Prilikom popunjavanja podataka kod imena knjižnice potrebno je navesti Gradska knjižnica Subotica kako bi se moglo sudjelovati u izvlačenju posebne nagrada za subotičke mlade čitatelje a to je put u Zagreb na završnu svečanost i dodjelu nagrada koja će biti 15. studenoga. Osim ovih dviju vrijednih nagrada, Gradska knjižnica Subotica osigurat će i petnaest utješnih nagrada.
Rok za slanje upitnika je 28. listopad 2017.
(ZKVH)