Zagrebačko satirično kazalište Kerempuh gostuje u kazalištu ”Akzent” u Beču, a autentični ambijent dalmatinskog zaleđa bečkim će Hrvatima približiti glumci Goran Navojec, Borko Perić, Tihana Lazović, Ana Maras Harmander, Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Željko Königsknecht, Hrvoje Kečkeš, Anita Matić Delić, Maja Posavec, Luka Petrušić, Mario Mirković i Ivan Đuričić

Zagrebačko satirično kazalište Kerempuh gostuje s legendarnom predstavom Ive Brešana ”Hamlet u selu Mrduša Donja” u nedjelju 8. ožujka, s početkom u 19,30 sati, u kazalištu ”Akzent” u Beču.
Riječ je o najboljim dramskim tekstovima suvremene hrvatske književnosti u režiji jednog od najpoznatijih filmskih i kazališnih redatelja Vinka Brešana, čije su komedije bile na vrhu ljestvice gledanosti u Hrvatskoj, pa su karte i za bečku predstavu razgrabljene – rekao je za Večernji list Blaško Papić, predsjednik KSD ”Zagreb” u Beču u ime organizatora Kerempuhovog bečkog gostovanja.
Autentični ambijent dalmatinskog zaleđa bečkim će Hrvatima približiti glumci Goran Navojec, Borko Perić, Tihana Lazović, Ana Maras Harmander, Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Željko Königsknecht, Hrvoje Kečkeš, Anita Matić Delić, Maja Posavec, Luka Petrušić, Mario Mirković i Ivan Đuričić.
– Polupismeni seljaci iz zabitog sela Dalmatinske zagore izvode Shakespeareova ”Hamleta”, a onda doživljavaju sudbine junaka koje igraju – ima li išta nerealnije i luđe od toga – pita se autor predstave Ivo Brešan. Napominje da je riječ o vječnim temama književnosti ”lupeštini, primitivizmu, i pokvarenjaštvu”, na jednoj strani i ”uzaludnoj ljudskoj težnji za idealom pravde, koja u sukobu s tim silama zla doživljavaju poraz” na drugoj strani.
– Bit će zanimljivo vidjeti što ova komedija može značiti današnjem gledatelju – poručuje autor.
(Večernji.hr)