U kolovozu će HMI organizirati predstavljanje knjige „Tradicionalna hrvatska kuhinja iz dubrovačkog kraja“ , autorice Ane Stražičić Rodrigez – Ane Mljećke u Gradu. Autorica je podrijetlom s otoka Mljeta, a već godinama živi u New Yorku sa svojoj obitelji

Ovih dana u Gradu borave brojni Dubrovčani koji žive izvan domovine. S velikim zadovoljstvom posjećuju dubrovački ured Hrvatske matice iseljenika gdje se, uz međusobno druženje i razgovore, dogovaraju – među ostalim- razni projekti, kako za ovu, tako i za iduću godinu.
Povod jednom takvom druženju Dubrovčana iz dijaspore je skoro predstavljanje knjige „Tradicionalna hrvatska kuhinja iz dubrovačkog kraja“, autorice Ane Stražičić Rodrigez, zvane Ane Mljećka, u našem gradu. Inače, autorica je podrijetlom s otoka Mljeta, a već godinama živi u New Yorku sa svojoj obitelji, suprugom Luisom Albertom Rodriguezom, podrijetlom iz Puerto Rica , te kćerkom Michelle Ramonitom i sinom Albertom Ilijom.
Knjiga „Tradicionalna hrvatska kuhinja iz dubrovačkog kraja“, autorice Ane Mljećke u srpnju ove godine predstavljena je u New Yorku, u restoranu „Dubrovnik“ čiji je vlasnik Lopuđanin Željko Tomić.
Ovu jedinstvenu knjigu pisanu na hrvatskom i engleskom jeziku nastalu iz ljubavi prema domovini, Dubrovniku i rodnom Mljetu , koja promovira zdravu mediteransku prehranu te našu tradiciju i kulturu življenja, popraćenu brojnim fotografijama, u kolovozu će u organizaciji Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i Jedriličarskog društva Orsan, u restoranu Orsan predstaviti jedan od najuglednijih hrvatskih gastronoma Veljko Barbijeri.

Tekst: Maja Mozara