Predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH u Ljubljani je održala sastanak s predsjednikom Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Petrom Antunovićem i predsjednicima hrvatskih društava, članovima SHDS-a. Predstavljene su aktivnosti i programi društava i najavljen Hrvatski sabor kulture u svibnju ove godine u Ljubljani 

Daria Krstičević, predstojnica Državnog ureda za Hrvate izvan RH je 16.veljače u Ljubljani održala sastanak s predsjednikom Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Petrom Antunovićem i predsjednicima hrvatskih društava, članovima SHDS-a.
Na sastanku su predstavljene aktivnosti i programi koje provode hrvatske zajednice u Sloveniji. Između ostaloga najavljena je i organizacija Hrvatskog sabora kulture koji će se održati u svibnju 2014.godine u Ljubljani.
Predstojnica Krstičević je naglasila kako je jedinstvo hrvatskih zajednica i zajednički nastup ključan za učinkovito rješavanje svih pitanja s kojima se susreće hrvatska manjinska zajednica u Sloveniji.
„Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske davati će maksimalnu potporu te je središnje mjesto za sve vaše prijedloge, ideje i inicijative za očuvanje hrvatske kulture i identiteta“ – poručila je predstojnica Ureda. (http://www.hrvatiizvanrh.hr)