U Zadru će se održati dva svečana koncerta u crkvi Sv. Šime i katedrali Sv. Stošije, predstavljanje knjiga ‘Zadarska trilogija’ dr. Jurja Batelje, kolokvij o zadarskom nadbiskupu Mati Dujmu Dvorniku, adventsko-božićna izložba te tribina o značenju došašća i paljenje prve adventske svijeće na Trgu Petra Zoranića

Manifestacija ‘Krševanovi dani kršćanske kulture’ Zadarske nadbiskupije predstavljena je u utorak, 25. studenog, na konferenciji za medije u Ordinarijatu u Zadru. Suorganizatori su Sveučilište u Zadru, Grad Zadar, Narodni muzej Zadar i Galerija Laudato.
Do 29. studenog u Zadru će se održati šest događaja: dva svečana koncerta u crkvi Sv. Šime i katedrali Sv. Stošije, predstavljanje knjiga ‘Zadarska trilogija’ dr. Jurja Batelje, kolokvij o zadarskom nadbiskupu Mati Dujmu Dvorniku, adventsko-božićna izložba te tribina o značenju došašća i paljenje prve adventske svijeće na Trgu Petra Zoranića u Zadru.
Dani kršćanske kulture na inicijativu nakladne kuće Verbum prije dvije godine bili su prvi put organizirani u Zadru u korizmi. Zadarska nadbiskupija je ideju promicanja kršćanske kulture sada vezala uz zadarskog zaštitnika, sv. Krševana i ususret adventu uklopila u višednevno obilježavanje Dana Grada Zadra.
Izložba ‘O Božjem dolasku na zemlju’ Galerije Laudato, brojem sudionika, trideset i jedan hrvatski slikar, najveća je Laudatova izložba dosad. Među njima su i umjetnici koji žive i djeluju u Zadru: Dragan Kwiatkowski, Mate Ljubičić, Bogdan Mogilevskij, Antun Boris Švaljek i Josip Švaljek. Izložba adventsko-božićne tematike. Izložba će biti otvorena u Muzeju grada Zadra od 28. studenog do 11. siječnja 2015. godine.
Renata Peroš, ravnateljica Narodnog muzeja Zadar, istaknula je važnost suradnje i rada u području kulturnih zbivanja u Zadru, te je najavila i izložbu u čast sv. Stošije sljedeće godine.
(Laudato.hr)