Izložba je dio programa Mjeseca hrvatske knjige 2017. i može se razgledati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu do 4. studenoga. Nakon toga izložba će posjetiti Knin, Drniš, Šibenik i Skradin

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u suradnji s Javnom ustanovom „Nacionalni park Krka“ pripremila je izložbu Krka u oku istraživača: rijeka u sedam priča. Izložba prati simboliku broja sedam koji se povezuje s rijekom Krkom, pa je i tematski raznovrstan sadržaj izložbe okupljen u sedam priča. Svaka od njih simbolično je vezana uz jedan od Krkinih slapova i donosi drukčiji pogled na Krku i prostor kojim ona protječe, nastojeći, između ostaloga, obuhvatiti njezinu vrijednost, povijest kraja kojim prolazi, umjetnike koje je nadahnula te stanovništvo na koje je utjecala, a kojima je i posvećena.
Dobrila Zvonarek autorica je izložbe i jedan od autora tekstova izložbe, uz Sonju Martinović i dr. sc. Željka Miletića.
Priče o rijeci Krki svoj sadržaj najvećim dijelom crpe iz fonda Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a velika su vrijednost izložbe i prekrasne fotografije Krke, fotografskoga dvojca Marija Romulića i Dražena Stojčića.
U ponedjeljak, 30. listopada 2017. godine u 12 sati svi zainteresirani mogu se pridružiti prigodnomu tematskom druženju, uz izložbu, na kojem će govoriti dr. sc. Drago Marguš iz Nacionalnoga parka Krka, poznati Skradinjanin Krešimir Čvrljak, znanstvenik, pisac i prevoditelj, te autorica izložbe. Tom će prilikom na poseban način oživjeti i legende s prostora uz rijeku Krku u umjetničkoj interpretaciji Margarete Peršić, a moći će se kušati i autohtone poslastice toga kraja.
Izložba je dio programa Mjeseca hrvatske knjige 2017. i može se razgledati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu do 4. studenoga. Nakon toga izložba će posjetiti Knin, Drniš, Šibenik i Skradin.
Katalog izložbe Krka u oku istraživača: rijeka u sedam priča.
(www.nsk.hr)