Kuga u Velikom Borištofu održala je po 13. put svoj bal, ove godine „carski i kraljevski“po temi . Glavnu dvoranu pretvorili su u elegantnu balsku dvoranu, a priredili su i k&k slastičarnu, intimni separe i mali dvorski vrt

Kuga u Velikom Borištofu održala je po 13. put svoj bal, ove godine „carski i kraljevski“po temi . Glavnu dvoranu pretvorili su u elegantnu balsku dvoranu, a priredili su i k&k slastičarnu, intimni separe i mali dvorski vrt.
Bal je otvorio svečani nastup starije generacije aktivista Kuge u kostimima u stilu Monarhije. Car Franjo Josip bio je Joško Vlašić, koji je otvorio ples. Ovu prezentaciju tradicije prekinula je borištofska mladež parodijom na pop-zvijezdu Falca s hitom „Amadeus“.
Ponoćno iznenađenje bila je parodija na uspješni televizijski show „Wir sind Kaiser“. U verziji Kuge cara je glumio Kristijan „Benc“ Brieber, koji je ugostio Ostbahnkurtija, glumio ga je Manuel Bintinger, pjevačicu Mariannu Mendt, koju je glumila Zrinka Kinda, i pop-zvijezdu Falcoa, koga je utjelovio Marco Blažeta.
Kuga bal je i ovaj put bio rasprodan, a bilo je 350 gostiju.
– Publika svaki put rado slijedi zadanu temu bala i dolazi u lijepim i zanimljivim kostimima na bal, kazala je Gerlinda Stern-Pauer, predsjednica Kuge.

Fotografije