Dvorana Hrvatske katoličke misije bila je puna na završnoj priredbi Hrvatske nastave Berlin koja je označila kraj školske godine i početak ljetnog odmora. Učiteljice Rachela Fay, koordinatorica i Marina Maganić Buljan te učitelj Mladen Balent izvrsno su s djecom pripremili završnu priredbu nakon koje su podijeljene učeničke knjižice, pohvalnice i školski list Zvončić

Po vrućem nedjeljnom danu, 5. srpnja, nakon mise u crkvi Svetog Sebastiana, okupila se velika grupa entuzijasta da da potporu mladom naraštaju koji u Berlinu sriče hrvatske riječi te učiteljima koji ih podučavaju.
Dvorana Hrvatske katoličke misije bila je puna do posljednjeg mjesta na završnoj priredbi Hrvatske nastave Berlin koja je označila kraj školske godine i početak ljetnog odmora. Istina, nastava u njemačkim školama traje još neko vrijeme pa do školskih praznika treba još malo pričekati.
Učiteljice Rachela Fay, koordinatorica i Marina Maganić Buljan te učitelj Mladen Balent izvrsno su s djecom pripremili završnu priredbu. Bilo je veselo i raspjevano. A bilo je i kolača, sokova i kave koje su priredile vrijedne mame koje je okupilo Društvo prijatelja HN.
Program priredbe vodio je Ivan Klišanin, učenik četvrtog razreda. Izvedeno je 16 različitih glazbenih, dramskih, plesnih i recitatorskih točaka. I veliki, mali zbor, u više navrata, zapjevao je poznate dječje napjeve: “Kad se male ruke slože” i “Čemu služe roditelji”.
Po završetku programa, od učenika i roditelja su se, uz zahvalu, oprostile učiteljice kojima istječe učiteljski mandat, Rahela Fay i Marina Maganić Buljan. U ime Društva prijatelja HN kojem predsjedavaju Sandra Brzović, Ivanka Dujmović, Snježana Lončar i Sanja Andrušić, učiteljima je uručeno cvijeće i darovi.
Nakon priredbe je uslijedila podjela učeničkih knjižica, pohvalnica i školskog lista Zvončić.
–Od srca zahvaljujem učiteljima Marini i Mladenu na njihovom predanom radu i trudu i prekrasnoj suradnji. Zaslužili su zahvalnost i pohvalu, rekla nam je koordinatorica Rahela Fay, zadovoljna priredbom a i cijelom školskom godinom u kojoj je u Hrvatskoj nastavi Berlin bio 201 učenik.
Kad 7. rujna započne nova školska godina, očekuje se dolazak novih učitelja iz Hrvatske. Učiteljice kojima je istekao učiteljski mandat, ne vraćaju se u Hrvatsku, već iz osobnih, obiteljskih razloga ostaju u Berlinu.
Pogledajte fotogaleriju