Hrvatska bratovština „Bokeljska mornarica 809″ iz Zagreba organizira večer pod nazivom „60 godina Pomorskog muzeja u Kotoru”. Posjetitelji će imati priliku virtualno prošetati kroz Pomorski muzej u Kotoru, a bit će predstavljene i knjige „Prčanj” don Nika Lukovića i „Graditeljstvo Kotora” ing. arh. Svetislava Vučenovića

Hrvatska bratovština „Bokeljska mornarica 809″ iz Zagreba u ponedjeljak, 4. ožujka na Tribini grada Zagreba organizira večer pod nazivom „60 godina Pomorskog muzeja u Kotoru”.
Muzej će predstaviti mr. sc. Mileva Vujošević Pejaković, direktorica Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru, mons. Anton Belan, generalni vikar Kotorske biskupije, dr.sc. Tomislav Marasović, povjesničar umjetnosti iz Splita i Slavko Dabinović, urednik i knjižničar Pomorskog muzeja u Kotoru.
U sklopu programa pod nazivom “Muzej-čuvar i istraživač pomorske povijesti i kulture Boke kotorske” bit će prezentirane knjige „Prčanj” don Nika Lukovića (predstavljanje autora i novog, proširenog izdanja knjige 1937-2010) i „Graditeljstvo Kotora” (predstavljanje knjige autora ing. arh. Svetislava Vučenovića).
Posjetitelji će imati priliku virtualno prošetati kroz Pomorski muzej u Kotoru, zahvaljujući autoru prezentacije Uglješi Samardžiću.
Pomorski muzej u Kotoru, nastao iz prvobitne zbirke Bokeljske mornarice 1880 godine, a u punoj funkciji od 1952 godine, primjer je uspješne proaktivne poveznice prošlosti i sadašnjosti, bogate i svestrane djelatnosti.
(Radio dux)