U ime Hrvatskog građanskog društva nazočne je pozdravio Tripo Schubert, a obratila im se i Vesna Vičević, predsjednica Matice crnogorske – ogranak Kotor te Branka Bezić Filipović uime Hrvatske matice iseljenika – podružnice Split

U organizaciji Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, Matice crnogorske – ogranak Kotor i Hrvatske matice iseljenika – podružnica Split u Galeriji solidarnosti – palača Pima u Kotoru održan je hommage Andriji Krstuloviću, splitskom kiparu, koji je, između ostalog, isklesao skulpturu Njegoša i karijatide na Lovćenu.
U ime Hrvatskog građanskog društva nazočne je pozdravio Tripo Schubert, a obratila im se i Vesna Vičević, predsjednica Matice crnogorske – ogranak Kotor.
Uime Hrvatske matice iseljenika – podružnice Split govorila je Branka Bezić Filipović izrazivši zabrinutost zbog toga što Andrija Krstulović još uvijek nema svoju galeriju u rodnom mjestu, te što institucije nemaju dovoljno sluha za te probleme: „Mene osobno jako boli da Andrija Krstulović u Splitu nema svoju galeriju, da su njegovi radovi još uvijek kod kuće, kod Tihomile Krstulović u privatnom atelijeru, jer bez obzira na to što imamo podršku splitske kulturne javnosti, stvari uvijek zapnu na politici“.
Nazočnima se obratila i kći Andrije Krstulovića, Tihomila Krstulović Becker, koja je na emotivan način govorila o radu svog oca u atelijeu, o njegovoj osobnosti, kao i o dogodovštinama i uspomenama koje je vežu za oca.
Na samom kraju, nazočni su bili u prilici pogledati dokumentarni film o Andriji Krstuloviću. U glazbenom dijelu programa nastupila je violinistica Dušica Kordić. (www.radiodux.me)