O knjizi je govorila prof. dr. sc. Vanda Babić, sveučilišna profesorica Sveučilišta u Zadru i mr. sc. Vladan Lalović, savjetnik u Ministarstvu nauke Crne Gore i autor, dr. Franjo Topić

HKD Napredak iz Kotora u suradnji s Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore organizirao je 21. srpnja u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi promociju knjige „Napredak je misija“ mons. prof. dr. Franje Topića, predsjednika HKD Napredak iz Sarajeva. Na početku večeri posjetitelje je pozdravila Kristina Luković, predsjednica HKD Napredak iz Kotora.
O knjizi je govorila prof. dr. sc. Vanda Babić, sveučilišna profesorica Sveučilišta u Zadru i mr. sc. Vladan Lalović, savjetnik u Ministarstvu nauke Crne Gore.
Autor knjige Franjo Topić je izrazio zahvalnost svima koji su odvojili svoje vrijeme da budu dio ove „misije“: „Zahvaljujem svima koji su uložili sebe u ovu veliku misiju. Pokazali smo kako se može biti svoj, sa svim svojim identitetom i da to nikome ne smeta. Svi smo isti, a u isto smo vrijeme i različiti“.
Među brojnim nazočnima su bili Hrvoje Vuković, konzul Republike Hrvatske u Kotoru, Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“, Ljiljana Velić, predsjednica OO HGI-ja Kotor, Ilija Janović, predsjednik OO HGI-ja Tivat, Mario Brguljan, predsjednik Hrvatskog građanskog društva Crne Gore, Mladen Lompar, crnogorski pjesnik i svećenici Kotorske biskupije.
Fotogalerija