Predstavnici Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Stefan Bogdanović i Antonio Perugini, učenici 2. razreda Gimnazije Kotor, na Silbi će sudjelovati u projektu “Za hrvatsku darovitost”

Predstavnici Hrvatskog građanskog društva Crne Gore Stefan Bogdanović i Antonio Perugini, učenici 2. razreda Gimnazije Kotor, otputovali su 20.kolovoza na otok Silbu kao sudionici projekta “Za hrvatsku darovitost”.
Temeljem suradnje i ranijih kontakata koordinatora za nove projekte HGD-a, Tripa Schuberta i Dijane Milošević s tajnikom Zagrebačkog računalnog saveza Zdravkom Škokićem, po prvi put ove godine, omogućeno je izravno uključivanje naših mladih informatičara u radionice programiranja i natjecanja u području informatike i računalstva. Oni će se nakon prvih priprema u ljetnom kampu uključiti u jesenska natjecanja Zagrebačke informatijade “Božo Težak”.
“Na Silbi će sudionike dočekati traktor dobrodošlice i programsko pedagoška ekipa, na čelu s Gordanom Jurkovićem, šefom kampova, te suorganizatorima, Kristijanom Burnikom, tajnikom udruge informatičara Božo Težak, kao i iznimno darovitim učenicima, sudionicima oba termina. Radionice počinju nakon smještaja i večere u svim učionicama.
Karte su osigurane i za Hrvate iz Kotora, za dva nova programerska zanesenjaka, Bogdanovića i Peruginija, čijem se dolasku posebno veselimo”- kažu iz Ureda Zagrebačkog računalnog saveza (ZRS).
(Radio dux)