Neke od trenutno izloženih pisanica uskoro će put središnjeg trga Draganića kraj Karlovca, češkog Brna i slovačke Bratislave, a jedna je poklonjena i mađarskom Csurgu

Već tradicionalno, jedanaestu godinu zaredom, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta ‘Pisanica od srca’ organizira jedinstvenu izložbu velikih uskrsnih pisanica na otvorenom.
Ove godine na središnjem trgu u Koprivnici možemo uživati u 13 velikih pisanica i devet manjih. Na oslikavanju pisanica u stilu naive sudjelovalo je osam umjetnika.
Neke od trenutno izloženih pisanica uskoro će put središnjeg trga Draganića kraj Karlovca, češkog Brna i slovačke Bratislave, a jedna je poklonjena i mađarskom Csurgu.
U 11 godina oslikano je 90-ak pisanica. Zahvaljujući suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, pisanice koje šire radost Uskrsa krasile su trgove, galerija i sajamske prostore Rima i Vatikana (poklon Svetom Ocu Benediktu XVI.), New Yorka, Milana, Ferrare, Budimpešte, Klagenfurta, Bruxellesa, Praga, Graza, Salzburga, Beča, Münchena, Bogdanaca, Balatonboglara, Nikšića, Riversidea, Pečuha, Pariza, Rige, Kotora, Međugorja, Subotice, Zagreba, Varaždina, Dubrovnika, Vukovara, Marseillea, Unterpullendorfa, Tomislavgrada, Orebića, Konstanza.

Izložba na središnjem koprivničkom trgu trajat će do 27. ožujka.
(www.croexpress.eu)