Stari i novi predsjednik HAK-a, Konstantin Vlašić, u intervjuu za Hrvatski radio ORF-a Gradišće, rekao je da se u ovoj godini namjerava opet usredotočiti na tradicionalni Dan mladine i na Dan srednjoškolaca u Beču

Hrvatski akademski klub je prošloga mjeseca održao svoju redovitu generalnu sjednicu. Pritom su odabrali Konstantina Vlašića ponovo za predsjednika a Kristofa Pauliča za novoga potpredsjednika, jer se Marija Kornfeind povukla s funkcije. U novom predjsedništvu HAK-a su nadalje Sebastijan Pauer (predsjednik), Davor Frkat (blagajnik) i Nataša Sarić (tajnica).
Generalna sjednica Hrvatskoga akademskoga kluba je za kontrolore odabrala Viktoriju Wagner i Gabriela Sterna. Stari i novi predsjednik HAK-a, Konstantin Vlašić, u intervjuu za Hrvatski radio ORF-a Gradišće, rekao je da se u ovoj godini namjerava opet usredotočiti na tradicionalni Dan mladine i na Dan srednjoškolaca u Beču.
Dan prije sjednice, 18. prosinca, hakovci su održali svoj tradicionalni Dan srednjoškolaca, na kome su pozdravili više od 50 učenika iz Gradišća koji pohađaju i hrvatski na tamošnjim gimnazijama. Razgledali su prostorije Hrvatskoga centra u Beču, a tom prilikom im je Petar Tyran referirao i o povijesti HAK-a i Hrvatskom centru kao središnjoj hrvatskoj ustanovi u Beču s djelovanjem i u Gradišću i u susjednim zemljama kao i o manjinskoj politici uopće.
Konstantin Vlašić je srednjoškolce uputio u HAK-u a potom su djelatnici Hrvatskoga centra, (mr. Ivo Domnanović, mr. Michaela Bobas-Pupić kao i Erasmus-studentica iz Zagreba Jelena Duvnjak, sudionicima pokazali prostorije Centra uključivši i knjižnicu „Franjo Rotter“.
Najveća priredba HAK-a kroz godinu je Dan mladine, koji su u 2013. priredili u Bandolu. Kao novu inicijativu u ovoj godini predsjednik Vlašić navijestio je izlet hakovaca u Hrvatsku.
(Hrvatske novine)