Nakon zanimljivih panel diskusija organiziran je Open Hour u kojem su sudionici postavljali pitanja predstavnicima Vlade i javnog sektora. Na pitanja sudionika iz iseljeništva odgovarali su Anka Kujundžić, Darko Sabljak , Nevenka Šalat Franičević i Sonja Lovrek Velkov iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Mario Antonić iz Ministarstva poduzetništva i obrta, Ivana Perkušić, Žana Ćorić i Mirjana Vatavuk iz Državnog ureda za Hrvate izvan RH, te Doris Vukšić iz agencije HAMAG-BICRO, Saša Bukovac iz Hrvatske gospodarske komore te Toni Biluš iz Grada Zagreba 

Od prošlogodišnjeg susreta Meeting G2.1. u Zagrebu, dosta se investiralo u Hrvatsku. Ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić razveselio je sudionike dobrim pokazateljima, Zakonom o poticanju investicija, ali dodao je i da poticaji ne smiju biti glavni razlog dolaska u neku zemlju. Mara Hrgetić i Aco Momčilović, članovi G2 tima naglasili su da je diskusija bitna za otvaranje poslovnih prilika, a umrežavanje glavni cilj projekta G2 u okviru kojeg se ova konferencija i održava.

Na prvoj panel diskusiji drugog dana konferencije ˝Hrvatske inovacije- mit ili stvarnost˝ pod vodstvom moderatorice Doris Vukšić iz agencije HAMAG-BICRO sudjelovali su Sven Maričić, Vjeran Vrbanec, Dubravko Kičić, Đuro Horvat i Monika Mikac. Zaključak sudionika jest da hrvatske inovacije jesu stvarnost, no bez suradnje inozemnih ulaganja i potpore sa strane u bilo kojem obliku, vrlo su teško izvedive.

Kako uspjeti u poslu u Hrvatskoj, naizgled jednostavno pitanje povlači sa sobom mnoštvo problema i prepreka, a upravo to je bila tema druge panel diskusije koju je moderirao Stjepan Lović iz Odvjetničkog društva Grubišić&Lović&Lalić, a sudjelovali su Don Markušić, Davor Huić, Davor Tudorović, Matt Sertić, Lidija Horvatić i Danko Sučević.

U trećoj panel diskusiji ˝Izvoz- nove prilike˝, koju je moderirala Gordana Gelenčer, sudjelovali su Joseph Gene Petrić, Želimir Kramarić, Hrvoje Galičić, Zvonimir Viduka i Vjekoslav Majetić.

Na četvrtoj panel diskusiji predstavili su se uspješni primjeri privatizacije u Hrvatskoj, razgovor je moderirao Krešimir Profaca, a sudjelovali su Tomislav Boban, Mario Dužić i Siniša Žanetić.

Kristijan Pakšec moderirao je panel na temu ˝Jesu li hrvatske visokoobrazovne institucije usmjerene na globalno tržište˝ na kojem su Milivoj Marković, Hrvoje Balen , Vedran Podobnik, Alen Jerkunica i Hrvoje Jerković predstavili svoje obrazovne programe i ukazali na nekoliko ključnih problema u obrazovnom sustavu u Hrvatskoj.

Nakon pet zanimljivih panel diskusija organiziran je Open Hour u kojem su sudionici postavljali pitanja predstavnicima Vlade i javnog sektora. Na pitanja sudionika iz iseljeništva odgovarali su Anka Kujundžić, Darko Sabljak , Nevenka Šalat Franičević i Sonja Lovrek Velkov iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Mario Antonić iz Ministarstva poduzetništva i obrta, Ivana Perkušić, Žana Ćorić i Mirjana Vatavuk iz Državnog ureda za Hrvate izvan RH, te Doris Vukšić iz agencije HAMAG-BICRO, Saša Bukovac iz Hrvatske gospodarske komore te Toni Biluš iz Grada Zagreba.

Konferencija će 12. listopada ugostiti bivšeg senatora Aljaske, Marka Begicha i druge zanimljive sudionike iz cijelog svijeta.