Teme ovogodišnje konferencije su : iseljenički turizam u Hrvatskoj , promidžba hrvatskog turizma u domicilnim zemljama iseljenika, kulturni turizam, sportski turizam, umjetnost i turizam, ulaganje iseljenika u turizam i iskustva iseljeničkog turizma drugih zemalja
Konferencija: ISELJENIČKI TURIZAM – GLOBALNA I NACIONALNA PERSPEKTIVA održat će se u Zadru od 29. lipnja do 2. srpnja 2017.

Međunarodna konferencija Iseljenički turizam – globalna i nacionalna perspektiva ima za cilj okupiti znanstvenike i turističke stručnjake iz različitih zemalja svijeta, osobito s Mediterana, s ciljem razmjene iskustava iz njihovih zemalja, te suradnju u razvoju i
Iako je razvoj hrvatskog iseljeničkog turizma u početnoj fazi, pristupanje Hrvatske Europskoj uniji pruža nove mogućnosti.

Teme konferencije:
1. Iseljenički turizam u Hrvatskoj – iskustva i perspektive
2. Promidžba hrvatskog turizma od strane iseljenika u zemljama gdje žive
3. Kulturni turizam (uređenje muzeja, arhiva i drugi glazbeni, folklorni, dramski i drugi festivali i priredbe)
4. Sportski turizam (sportske igre, sportska rekreacija)
5. Umjetnost i turizam (povezivanje i mogućnosti izlaganja hrvatskih iseljeničkih umjetnika)
6. Ulaganje iseljenika u turizam (investicije, mogućnost kupnje nekretnina)
7. Iskustva iseljeničkog turizma drugih zemalja.

Iseljenički turizam uključuje i interes za proučavanje kulture, umjetnosti, folklora, kao i sportske igre i hodočašća, da spomenemo samo neke.
Iseljenici i njihovi potomci iz zemalja koje održavaju bliske odnose sa svojom iseljeničkom zajednicom, kao što su Izrael, Meksiko, Kina, Irska, Portugal, Filipini, Poljska, Češka, Italija, Grčka, Španjolska i Hrvatska, imaju značajnu i raznoliku ulogu na tržištu iseljeničkog turizma. Iseljenici nisu samo potrošači na tom tržištu, već su i značajni ulagači, te stvaraoci novih mogućnosti.

KONTAKT

Tajnica konferencije :
Tanja Trošelj Miočević
tanja.troselj@gmail.com
tel / 00385 91 2019426

Predsjednik konferencije:
dr. sc. Marin Sopta
marinsopta@hotmail.com
tel / 00385 98319474

Doznajte više, uz mogućnost prijave sudjelovanja diasporatourismconference.com