Zbor je osnovan je 1972. godine, a repertoar zbora vrlo je raznolik, od renesansnih majstora do suvremenih autora, uz osobito njegovanje tradicije užeg zavičaja, odnosno dalmatinske pučke i koncertne pjesme u harmonizaciji i obradbama vrsnih hrvatskih skladatelja

Muški zbor Brodosplit nastupa u Hrvatskoj crkva sv. Jeronima 25. listopada u 19.15 sati. Zbor je osnovan je 1972. godine, a repertoar zbora vrlo je raznolik, od renesansnih majstora do suvremenih autora, uz osobito njegovanje tradicije užeg zavičaja, odnosno dalmatinske pučke i koncertne pjesme u harmonizaciji i obradbama vrsnih hrvatskih skladatelja. Zborom su od njegova osnivanja ravnali ugledni pedagozi i dirigenti: prof. Daniel Šeparović i prof. Josip Veršić, a od 1988. godine skladatelj i dirigent Vlado Sunko, redoviti profesor na Umjetničkoj akademiji u Splitu.
Za svoj rad Brodosplit je stekao vrijedne nagrade i priznanja diljem domovine, a Predsjednik Republike Hrvatske, svojom odlukom u svibnju 2013. godine dodijelio im je Povelju Republike Hrvatske za osobite zasluge za kulturu koje je zbor imao kao međunarodni promicatelj hrvatske kulturne baštine i osvajač svjetskih nagrada u zbornom pjevanju, a povodom 40. obljetnice uspješnog djelovanja.

Više