Tomohira Adachi, koji je studirao u Lovranu i završio studij pri Akademiji za klasičnu glazbu u Zagrebu, održao je koncert u Billich Gallery u Sydneyju. Svirao djela Bozidara Kunca, Dore Pejačević, Ive Josipovića i Frane Paraća, kao i nekoliko djela japanskih autora

Koncert mladog japanskog pijanista Tomohira Adachija, koji je studirao u Lovranu i završio studij pri Akademiji za klasičnu glazbu u Zagrebu, održan je 1. travnja u Billich Gallery u Sydneyju. Galerija je bila prepuna gostiju, a mladi pijanist, koji je stigao iz Tokija, izveo je djela hrvatskih autora.
Program je otvorio Franjo Harmat, bivši urednik HT Nova Hrvatska, jedan od organizatora, uz umjetnika Charlesa Billicha. Dirljivi govor održao je i Charles Billich, a potom je sve pozdravila i v.d. hrvatska konzulica Štetić. Pozdravni govor gosta iz Japana Tomohira Adachija sve je iznenadio, jer se on predstavio gostima na hrvatskom jeziku.
Adachi je koncert započeo odsviravši tri himne – australsku, japansku i hrvatsku. U nastavku večeri Adachi je svirao djela Bozidara Kunca, Dore Pejačević, Ive Josipovića i Frane Paraća , kao i nekoliko djela japanskih autora. Na kraju koncerta mladi japanski umjetnik dobio je veliki pljesak, a od domaćina i veliku sliku Tokija s posvetom.

Tekst: Franjo Harmat