Uz izložbu koju je priredila muzikologinja Eva Sedak, bit će predstavljen i peterostruki nosač zvuka s osam Šulekovih simfonija. Riječ je o snimkama koje obuhvaćaju arhivsku građu od 60-ih do 90-ih godina prošloga stoljeća

U povodu 100. obljetnice rođenja skladatelja, violinista, dirigenta i glazbenog pedagoga Stjepana Šuleka, u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u 18 sati održat će se prigodni program.
Uz izložbu koju je priredila muzikologinja Eva Sedak, bit će predstavljen i peterostruki nosač zvuka s osam Šulekovih simfonija. Riječ je o snimkama koje obuhvaćaju arhivsku građu od 60-ih do 90-ih godina prošloga stoljeća.
Središnji dio svečanosti je koncert na kojemu će Simfonijskim orkestrom HRT-a ravnati najdosljedniji i najupućeniji promicatelj Šulekove umjetnosti – maestro Pavle Dešpalj.
Stjepan Šulek uvelike je svojim skladateljskim i dirigentskim radom oplemenio hrvatsku glazbenu kulturu 20. stoljeća, a kao vrsni glazbeni pedagog odgojio je nekoliko naraštaja hrvatskih skladatelja.
(HRT)