Thomas, inače sin Nataše Talmacs, koordinatorice SBS radija na hrvatskom jeziku, nastupio i na nekoliko hrvatskih kulturnih večeri, a s mladim orkestrom SBS radija iz Sydneyja gostovao je i 1999. godine u Zagrebu

Mladi glazbenik Thomas Talmacs u petak, 4. listopada održao je svoj uspješni koncert u crkvi St. Stephens Uniting Church, gdje se predstavio djelima J.S. Bacha na violini i violončelu. Bio je to jedan u nizu njegovih redovitih koncerata koje svakoga mjeseca održava samostalno ili pak sa svojim tek osnovanim Thomas Orcester orkestrom.
Moramo naglasiti da je Thomas, inače sin Nataše Talmacs, koordinatorice SBS radija na hrvatskom jeziku, nastupio i na nekoliko hrvatskih kulturnih večeri, a s mladim orkestrom SBS radija iz Sydneyja gostovao je i 1999. godine u Zagrebu.
O tome nam Thomas priča: – Bio sam presretan kada sam 1999. godine s našim SBS orkestrom mladih krenuo na turneju po Europi. Radost mi je bila veća kada sam saznao da ćemo osim Amsterdama, Varšave i Moskve nastupiti i u Zagrebu. Ovo gostovanje ostat će mi u trajnom sjećanju.
Thomas ima mnogo planova, a uz mjesečne koncerte uslijedit će i nastupi po Australiji, možda i skoro gostovanje u Hrvatskoj, ne samo u Zagrebu, već i u drugim gradovima.

Tekst i fotografije: Franjo Harmat