Koncert u povodu 125 godina od rođenja legende tamburaške glazbe Pere Tumbasa Haje bit će održan u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici, a međunarodna stručna tribina u Čitaonici subotičke Gradske knjižnice

U organizaciji Subotičkog tamburaškog orkestra, u četvrtak, 30. lipnja 2016. godine bit će održan koncert u povodu 125 godina od rođenja legende tamburaške glazbe Pere Tumbasa Haje. Koncert se održava u okviru 40. sezone ciklusa Umjetnost tambure, a bit će upriličen u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici, s početkom u 20 sati.
Na koncertu će, osim organizatora – velikog Subotičkog tamburaškog orkestra kojim će ravnati Marijana Marki, sudjelovati Ansambl Hajo, te vokalni solisti Antonija Piuković, Marija Kovač i Antun Letić Nune.
U utorak, 28. lipnja povodom obljetnice bit će održana međunarodna stručna tribina o životu i djelu ove legende tamburaške glazbe.
Tribina se održava u organizaciji Subotičkog tamburaškog orkestra, a bit će upriličena u Čitaonici Gradske knjižnice u Subotici, s početkom u 11 sati.
Na tribini će govoriti sedam kazivača: profesor Vojislav Temunović, Marinko Piuković, Stipan Jaramazović, dr. Josip Stantić, etnomuzikologinja Tamara Štricki, muzikologinja Julijana Jovanović i Mark Fory.
(ZKVH)