Upečatljivi nastup Giorgia Suriana, Marije Vidović, sopranistice s bečkom adresom, Leona Košavića i pijanistice Lane Bradić u Novomatic forumu su organizirali hrvatski počasni konzul u Donjoj Austriji Franz Wohlfahrt i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota

Nedavni dojmljivi koncert hrvatskih solopopjevki i opernih arija i upečatljivi nastupi Giorgia Suriana, jednog od najuglednijih hrvatskih bas-baritona, Marije Vidović, sopranistice s bečkom adresom i zavidnom međunarodnom karijerom te mladog izuzetno talentiranog baritona Leona Košavića i pijanistice Lane Bradić u Novomatic forumu u Beču, još uvijek su tema među bečkim Hrvatima i njihovim austrijskim prijateljima koji se pomno raspituju o glazbenim karijerama i dosadašnjim postignućima navedenih izvođača koji su sjajno promovirali glazbenu Hrvatsku.
Pred oduševljenom publikom koja ih je burnim aplauzom nekoliko puta vraćala na pozornicu, izvodili su djela Mozarta, Straussa, Verdija, Papandopula, Kabilja i drugih poznatih međunarodnih skladatelja.
Maestralna izvedba Suriana i Košavića arije Malateste iz Donizetijeve opere „Don Pasquale, uz klavirsku pratnju Lane Bradić te nastup izrazito muzikalne i atraktivne sopranistice Marije Vidović kao zvijezde večeri uz klavirsku pratnju Alejandra Pico-Leonisa, kao i dojmljivi duet Vidović – Košavić, koji su izveli ariju Zerline i Don Giovannija iz Mozartove opere „Don Giovanni“, bili su prava glazbena poslastica koncerta.
Vidović, svojim kristalnim sopranom, a Surian svojim upečatljivim snažnim glasom i sjajnom scenskom prezentnošću pokazali su da uživaju u ulogama u kojima mogu dati svoj glazbeno-scenski maksimum. Surian je, između ostalog, izveo i ariju Toreadora iz Bizetove opere Carmen i Mefista iz Gounodovog Fausta.

Uz nužni respekt svojim starijim kolegama, Leon Košavić znalački je iskoristio priliku pred bečkom publikom, pokazavši joj da i on sjajno pjeva i glumi i može biti zvijezda večeri.
Pijanistica Lana Bradić kao koncertna pratiteljica hrvatskih umjetnika u Hrvatskoj i inozemstvu, ovoga puta nije imala priliku na klaviru pratiti hrvatsku opernu divu Dubravku Šeparović – Mušović koja je zbog bolesti morala otkazati nastup u Beču. Njena izuzetno dostojna zamjena bili su Marija Vidović i Leon Košavić.
Koncert su organizirali hrvatski počasni konzul u Donjoj Austriji Franz Wohlfahrt i hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota. Između ostalih, nazočila mu je i ministrica savjetnica za kulturu u Veleposlanstvu RH u Beču Zdenka Weber.
(Večernji.hr)

Tekst: Snježana Herek