Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata priređuje koncert koji čine odabrane skladbe iz opusa hrvatskih skladatelja iz Vojvodine – Stanislava Prepreka, Albe Vidakovića i Josipa Andrića. Izbor skladbi načinili su pok. prof. Đuro Rajković i prof. orgulja Saša Grunčić, koji će ujedno biti izvođač programa

Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata priređuje koncert pod nazivom „Glasovi orgulja u ravnici“, koji čine odabrane skladbe iz opusa hrvatskih skladatelja iz Vojvodine – Stanislava Prepreka, Albe Vidakovića i Josipa Andrića. Izbor skladbi načinili su pok. prof. Đuro Rajković i prof. orgulja Saša Grunčić, koji će ujedno biti izvođač programa.
Koncert orguljske glazbe pod nazivom „Glasovi orgulja u ravnici“ bit će održan u utorak, 2. srpnja 2013. godine s početkom u 20 sati, u Katedralnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu.

Program:
Albe Vidaković: Preludij i fuga u C-duru
Albe Vidaković: Fantazija i fuga u F-molu
Stanislav Preprek – Suita za orgulje
– Preludium quasi fantasia
– Canzona
– Choral
– Pastorale
– Toccata
Josip Andrić: Uvertira za operu „Dužijanca“ (arr. za orgulje)
Koncert „Glasovi orgulja u ravnici“ u Beogradu bit će sniman za potrebe izdavanja istoimenog nosača zvuka.
Saša Grunčić je rođen 1984. godine u Subotici, gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu na odsjeku za klavir i glazbenu teoriju. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2007. godine, odjel orgulje, u klasi prof. Ljerke Očić. Tijekom studija je osvojio nekoliko nagrada na natjecanjima, a najznačajniji je osvojeni laureat državnog natjecanja Hrvatske 2006. godine. Svirao je na brojnim koncertima, što solistički (Zagreb, Subotica, Szeged), što u komornim sastavima i skupnim koncertima širom Hrvatske i susjednih zemalja. Danas radi kao profesor orgulja i korepetitor u srednjoj Muzičkoj školi u Subotici.
(ZKVH)