Zbor će u sklopu gostovanja održati tri koncerta od kojih je prvi 26. lipnja u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda gdje će sudjelovati na ceremoniji otvaranja ‘The Rhythms of One World’ International Choral Festivala. Drugi koncert bit će 27. lipnja u NYU Eiser & Lubin Hallu, a treći 29. lipnja u Lincoln Centru na zatvaranju Festivala

Komorni zbor ‘Ivan Filipović‘ gostovat će krajem lipnja na festivalu pjevačkih zborova u New Yorku, ‘The Rhythms of One World’ International Choral Festival, a koji je organiziran u povodu obilježavanja 70. obljetnice potpisivanja Povelje o osnivanju Ujedinjenih naroda.
Zbor će u sklopu gostovanja održati tri koncerta od kojih je prvi 26. lipnja u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda gdje će sudjelovati na ceremoniji otvaranja Festivala.
Komorni zbor “Ivan Filipović” jedini je zbor iz Hrvatske pozvan na ovu manifestaciju, na kojoj sudjeluje na poziv organizacijskog odbora Festivala. Uz nastup na otvaranju manifestacije Zbor će 27. lipnja održati i samostalni koncert (NYU Eiser & Lubin Hall) na kojem će prezentirati hrvatsku glazbenu baštinu i djela hrvatskih skladatelja, a nastupit će i na završnom koncertu 29. lipnja u Lincoln Centru na zatvaranju Festivala. Uz koncerte organizirana je i zborska radionica na kojoj će sudjelovati članovi zbora, a predviđen je i susret s predstavnicima Hrvatske misije u UN-u.
(Culturenet.hr)