Komemoracije će se održati u HKD “Bosna”u Luddenhamu, u HD “Sydney” u Punchbowlu, u HC u Perthu, u sjevernom Fremantleu

Nakon komemoracija u Bleiburgu i Hrvatskoj, one za svibanjske žrtve na Bleiburgu i križnim putovima održat će se u nedjelju, 21. svibnja, u Australiji.

U Sydneyju, u organizaciji Hrvatskih društava, udruga i ostalih organizacija, komemorativna akademija u čast 72. obljetnice tragedije održat će se u nedjelju, 21. svibnja u HKD “Bosna”u Luddenhamu s početkom u 14.00 sati. Molitve će predvoditi dušobrižnici Hrvatskih katoličkih centara – fra Marko Hrgota iz Blacktowna, fra Petar Horvat iz St. John’s Parka i fra Ivo Tadić iz Wollongonga. Poslije molitve položit će se vijenac svim hrvatskim žrtvama u prošlosti.

Istoga dana u HD “Sydney”, u Punchbowlu, također će se održati komemoracija svibanjskim žrtvama u organizaciji Hrvatskog međudruštvenog odbora za međusobnu suradnju u Sydneyju. Komemoracija počinje u 13.30 sati.

Komemoracija će se održati i u Perthu, u sjevernom Fremantleu, u nedjelju, 21. svibnja u Hrvatskom Centru, s početkom u 18.oo sati. Istoga dana, s početkom u 10 sati služit će se sv. misa zadušnica u crkvi Sv. Ane u Fremantleu.

Tekst: Franjo Harmat