Komemorativna akademija u znak sjecanja na hrvatske velikane – Oca Domovine Antu Starčevića i bl. kardinala Alojzija Stepinca organizirale su hrvatske udruge – HSP 1861., Hrvatski domobran – ogranak 1, HSS i domaćin – HKUD Bosna

U nedjelju, 28. veljače, u HKUD Bosna, održana je komemorativna akademija u znak sjecanja na hrvatske velikane – Oca Domovine Antu Starčevića i bl. kardinala Alojzija Stepinca. Komemorativni skup su organizirale hrvatske udruge – HSP 1861., Hrvatski domobran – ogranak 1, HSS i domaćin – HKUD Bosna.

Nakon polaganja vijenca ispred spomenika hrvatskim velikanima, koji se nalazi na zemljištu HKUD Bosna, u društvenoj dvorani održana je komemorativna akademija. Program je vodila tajnica HSP-a 1861. Ljiljana Herceg, a zatim su govorili predsjednici udruga, organizatora akademije i to: Vlado Pucak, Hrvatski domobran – ogranak 1, Vladimir Zrinski, HSS, Slavko Subjek, HSP 1861. i Jakov Bosnjak . Gornici su istakli značaj ove dvojice velikana koji su svatko u svoje vrijeme uvijek branili interes Hrvata i Hrvatske u cjelini. Nakon akademije uslijedio je prigodni domjenak.

Tekst: Franjo Harmat