HMI poziva na komemoraciju povodom smrti Bernarda M. Luketicha, dugogodišnjega glavnoga predsjednika HBZ-a koja će se održati 17. prosinca u 13.00 sati u auli Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb

Hrvatska matica iseljenika poziva na komemoraciju povodom smrti Bernarda M. Luketicha, dugogodišnjega glavnoga predsjednika Hrvatske bratske zajednice u Americi koja će se održati 17. prosinca u 13.00 sati u auli Hrvatske matice iseljenika, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.
Glavni predsjednik HBZ-a emeritus Bernard M. Luketich (Cokeburg, 1931. – 2015.) inicijator je Nacionalne federacije američkih Hrvata, Hrvatsko-američkog poslovnog udruženja grada Pittsburgha i niza drugih cijenjenih udruga i socijalnih projekata. Predsjedničku dužnost najstarije hrvatske fraternalističke organizacije, na koju je biran 9 puta na demokratskim izborima, obnašao je punih 36 godina i to od godine 1978.
Luketich je preminuo 8. prosinca, a prema vlastitoj želji, tijelo mu je bilo izloženo subotu i nedjelju u Hrvatskom domu odsjeka HBZ-a u njegovom rodnom Cokeburgu, gdje je živio cijeloga života. Pokop je održan 14. prosinca u Bentlevilleu u nazočnosti mnogih poštovatelja iz Sjedinjenih Država i Kanade.