Misu zadušnicu 69. komemoracije za sve žrtve i žrtve Križnih putova će predvoditi dubrovački biskup Mate Uzinić, a pjevanje Katedralni zbor sv. Duje iz Splita pod ravnanjem maestra don Šime Marovića 

Ovogodišnja 69. komemoracija za sve žrtve i žrtve Križnih putova održat će se u subotu, 17. svibnja 2014. na Bleiburškom polju. Program komemoracije počinje u 11 sati molitvom na groblju Unterloibach, nastavlja se procesijom prema Bleiburškom polju, pozdravnim govorima, misom u 12.20 sati, molitvom za žrtve islamske vjeroispovijedi u 13.30 sati i na kraju polaganjem vijenaca.
Misu zadušnicu ove će godine predvoditi dubrovački biskup Mate Uzinić, a pjevanje Katedralni zbor sv. Duje iz Splita pod ravnanjem maestra don Šime Marovića. Kao i prethodnih godina, program komemoracije izravno će prenositi Hrvatska televizija i Hrvatski radio.
Za sve hodočasnike iz Zagreba predviđen je organiziran besplatan prijevoz autobusima koji kreću s Autobusnog kolodvora u subotu 17. svibnja između 5 i 6 sati ujutro. Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu.
(IKA)

Program
11:00 – molitva kod hrvatskog groba na mjesnom groblju u Unterloibachu, odakle kreće procesija prema Bleiburškom polju
12:00 – početak službenog dijela
12:05 – pozdravni govor u ime pokrovitelja, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja
12:15 – pozdravni govor u ime hrvatskog naroda u BiH, Dragan Čović
12:20 – pozdravni govor Anneliese Kitzmueller, zastupnice u saveznom parlamentu u Beču
12:30 – sveta misa koju predvodi dubrovački biskup msgr. Mato Uzinić
13:40 – molitva za žrtve islamske vjeroispovijesti
13:50 – pozdravni govor predstavnika Počasnog bleiburškog voda, Ante Kutleša
13:55 – polaganje vijenaca