Za jubilarnu godinu, koncem ljeta, predviđaju cjelovečernji program na posebnu temu, koja će opisivati ansambl u svojoj njegovoj šarolikosti, rekla je predsjednica Gabriela Novak-Karall

Članovi i odbornici FA Kolo Slavuj su 26. siječnja na svojoj generalnoj sjednici pozitivno ocijenili prošlu godinu. Istaknuli su neke nastupe u inozemstvu i u Austriji i uspostavljanje novih kontakata. Ove godine se pripremaju na proslavu 45. obljetnicu utemeljenja društva.
Za jubilarnu godinu predviđaju cjelovečernji program na posebnu temu, koja će opisivati ansambl u svojoj njegovoj šarolikosti, rekla je Gabriela Novak-Karall. Nju su članovi Kolo Slavuja opet potvrdili za predsjednicu društva. Jubilarni nastup bit će koncem ljeta.
Novi odbor Kolo Slavuja čine predsjednica Gabriela Novak-Karall, potpredsjednici Mathias Höld i Palo Maly te tajnica Juta Šoretić. Blagajnik je Michael Navratil. Na generalnoj sjednici su najavili nastup na 50. Smotri folklora u Zagrebu, na kojoj su zadnji put nastupili 2011. Ansambl Kolo Slavuj je prošle godine bio na turneji u Hrvatskoj, putovali su od Čakovca, preko Skradina u Sinj.
(Hrvatska redakcija ORF-a)