Učenike hrvatske dopunske nastave književnica je posjetila u Mainzu, a svoj boravak u Njemačkoj iskoristila je da posjeti i učenike hrvatske dopunske nastave u obližnjem Offenbachu

Na poziv Hrvatske kulturne zajednice u Mainzu i uz potporu Grada Zagreba organizirano je književno gostovanje Sonje Zubović.

To je najviše razveselilo djecu i mlade, jer je uz druženje s odraslima književnica posebnu pažnju posvetila upravo njima. Za djecu naših iseljenika književni susreti su doživljaji jedinstvenog značaja. Učenike hrvatske dopunske nastave posjetila je u Mainzu, a svoj boravak u Njemačkoj iskoristila je da posjeti i učenike hrvatske dopunske nastave u obližnjem Offenbachu.

Bila su to druženja koja će ostati zapamćena po kvalitetnim pričama, pjesmama, razgovoru, ali i po razdraganom veselom raspoloženju. Budući su mnoge pjesme Sonje Zubović uglazbljene, zajednički se zapjevalo i zaplesalo.

Hrvatski jezik i kulturu u iseljeništvu treba brižljivo njegovati i čuvati, a živa riječ i živi susreti djece i književnika iz domovine imaju posebnu vrijednost. Jako je važno približiti se djeci koja odrastaju u iseljeništvu i upravo njima trebamo svi zajedno posvetiti veću pažnju” – kaže Sonja Zubović.
(DHK)