Boravak će biti organiziran na Etno salašu Balažević u Tavankutu, a podrazumijeva smještaj, ishranu, prostor za rad, računalo i internetsku vezu. Zavod osigurava i putne troškove. Vrijeme boravka u Tavankutu bit će naknadno dogovoren s književnicima. Prijavite se do 15. rujna 

Zbog poticanja suvremenog književnog stvaralaštva na hrvatskom jeziku u Vojvodini i djelatnog pomaganja, stvaranjem primjerenih uvjeta rada na završavanju novih književnih djela, Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata i ove godine raspisuje Natječaj za besplatni sedmodnevni boravak i rad književnika u Tavankutu tijekom 2015. godine.
Boravak će biti organiziran na Etno salašu Balažević u Tavankutu, a podrazumijeva smještaj, ishranu, prostor za rad, računalo i internetsku vezu. Zavod osigurava i putne troškove. Vrijeme boravka u Tavankutu bit će naknadno dogovoren s književnicima. Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata ove će godine osigurati mogućnost i uvjete rada na završavanju književnih djela za dvoje književnika.
Na natječaj se mogu javiti književnici iz Vojvodine koji su do sada objavili najmanje jednu knjigu na hrvatskom jeziku ili na nekom njegovom dijalektu, koji imaju rukopis visoke zgotovljenosti, što autor potvrđuje relevantnom recenzijom, i koji prihvaćaju uvjete boravka.
Prijavu s kratkom biografijom, adresom stanovanja, brojem telefona i pratećom dokumentacijom (recenzija, objavljena knjiga) zainteresirani trebaju poslati do utorka, 15. rujna 2015. godine, na adresu: Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, Laze Mamužića 22, 24000 Subotica, s naznakom „za natječaj“.
Stručno povjerenstvo Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata donijet će odluku o izboru sudionika za sedmodnevni besplatni boravak i rad u Tavankutu do 22. rujna 2015. godine i o tome odmah obavijestiti sve prijavljene kandidate.
(ZKVH)