Članovi Društva hrvatskih književnika, na poziv svojih albanskih kolega, službeno će boraviti u Tirani, Draču i Elbasanu Albaniji do kraja rujna

Hrvatski književnici dr. sc. Željka Lovrenčić i Tomislav Marijan Bilosnić, članovi Društva hrvatskih književnika, na poziv svojih albanskih kolega, službeno će boraviti u Albaniji od 26. do 30. rujna 2017. godine.
Riječ je o suradnji hrvatskih i albanskih književnika koje je prije više od deset godina uspostavio Tomislav Marijan Bilosnić. Lovrenčić i Bilosnić ovom će prigodom posjetiti kolege u Tirani, Draču i Elbasanu, a susretima će se pridružiti i književnici iz drugih albanskih gradova. Tako će se hrvatski književnici susresti s Xevahirom Spahijom Arijanom Lekom, danas vodećim albanskim pjesnikom, urednikom glasovitoga časopisa i izdavačke kuće „Poeteka“, kao i voditeljem istoimenog međunarodnog pjesničkog festivala.
Tijekom boravka hispanistica Lovrenčić i književnik Bilosnić posjetit će i Nacionalnu biblioteku Albanije, kao i Sveučilišnu biblioteku u Tirani, te redakciju albanskog tjednika za kulturu „Nacional“. Program boravka hrvatskih književnika u Albaniji predviđa i susrete s albanskim radio i tv-novinarima.
Predviđeno je više javnih nastupa Željke Lovrenčić i Marijana Bilosnića.
(https://fenix-magazin.de/)