Prvo predstavljanje književnice i urednice Marijane Dokoze švicarskoj publici održano je u organizaciji i pod pokroviteljstvom agencije Consulting Drozdek iz Zuricha

Prvo predstavljanje književnice i urednice Marijane Dokoze švicarskoj publici održano je 21. siječnja u prostorijama Grand Casina u Badenu u organizaciji i pod pokroviteljstvom agencije Consulting Drozdek iz Zuricha.
Promociji romana nazočio je i hrvatski gk u Švicarskoj Slobodan Mikac sa suprugom, uz zainteresirane članove tamošnje hrvatske zajednice.
Organizator i moderator promocije Stjepan Drozdek prisutne je upoznao s radom i djelovanjem Marijane Dokoze. Nagrađivana spisateljica nekoliko romana i autorica dviju zbirki poezije rednica je portala i mjesečnika Fenix na hrvatskome jeziku. Za Večernji list koji izlazi u Frankfurtu radi kao novinarka.
U oba romana, Grijesi i Tragovi, glavni likovi su žene.
“Žene su tankoćutna, hrabrija bića, razmišljaju u jednom trenutku, o jednom događaju u dvije verzije. U svoj svojoj nježnosti su ipak jake” – objasnila je autorica.

Marijana Dokoza rodom je iz okolice Zadra, a kao književnica je uvrštena u antologiju 90 suvremenih pisaca Zadarskoga književnoga kruga. Dobitnica je nagrade Utjecajne hrvatske žene u kategoriji vodstvo i inovacija koju dodjeljuje Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu. Uvrštena je i među 25 uspješnih žena migrantskog podrijetla koje žive u Mainzu.

Fotogalerija