Hrvatsko književno društvo, ogranak Zadar uspostavilo je i po prvi put dodijelilo književnu nagradu novinaru književniku koja nosi ime po rano preminulom, vrsnom zadarskom novinaru i književniku Goranu Bujiću. Nagrada se sastoji od diplome i umjetničke slike, a dobitnici su je na svečanosti uručio Nikola Šimić Tonin i akademski slikar prof. Boris Žuža

Na svečanosti održanoj u Gradskoj knjižnici u Zadru, prožetoj podsjećanjem na lik i djelo novinara i književnika Gorana Bujića, Hrvatsko književno društvo, ogranak Zadar, proglasilo je dobitnika prve Nagrade Goran Bujić-književnici novinari. Nagrada je pripala Sonji Breljak, urednici Hrvatskog glasa Berlin.
Hrvatsko književno društvo, ogranak Zadar uspostavilo je i po prvi put dodijelilo književnu nagradu novinaru književniku koja nosi ime po rano preminulom, vrsnom zadarskom novinaru i književniku Goranu Bujiću.
Stručni žiri dodjele Nagrade činili su Žaklina Kutija, Nikola Šimić Tonin, Dragan Gligora, Adolf Polegubić i Zvonko Čulina. Žiri je izdvojio pet nominiranih kandidata : Marijanu Dokozu (Fenix Magazin), Antu Rogića (Zadarski list), Fabijana Lovrića (dopisnik više časopisa i tiskovina), Dražena Stjepandića (Tjedno hr.) i Sonju Breljak (Hrvatski glas Berlin).

Svečani program dodjele nagrade u Gradskoj knjižnici vodio je Ante Mihić, a prisutne je pozdravila ravnateljica Gradske knjižnice Doreteja Kamber Kontić. O nagradi i radu žirija govorio je Nikola Šimić Tonin, predsjednik Hrvatskog književnog društva, ogranak Zadar. O liku i djelu Gorana Bujića, rođenog na dan dodjele nagrade 28. studenoga, govorili su prof. Boris Žuža i prof. dr.sc. Mirko Jamnicki. Tekst Zvonka Čuline pročitao je ravnatelj Gradske knjižnice Benkovac, prof. Mile Marić.
Svečanost dodjele nagrade upotpunjena je glazbom klarinetista prof. Ante Buturić, orguljama i vokalom prof. Magdalene Miočić i prof. Žakline Kutije te gitarista Nikole Berta. Stihove su kazivali pjesnici Ante Gregov Jurin, prof.dr.sc. Mirko Jamnicki i Žaklina Kutija.
Nagrada se sastoji od diplome i umjetničke slike, a dobitnici su je na svečanosti uručio Nikola Šimić Tonin i akademski slikar prof. Boris Žuža.
Pri dodjeli iste nagrade iduće godine, ovogodišnja dobitnica Sonja Breljak bit će dio žirija koji odlučuje o budućem književniku – novinaru godine.
(Hrvatski glas Berlin)