Donaciju su ravnatelju knjižice Vladimiru Jerkoviću uručili ravnatelj NIU Hrvatska riječ Ivan Karan i menadžerica Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Katarina Čeliković, a nazočio je i vijećnik Gradskog vijeća zadužen za kulturu Nemanja Sarač

Novinsko izdavačka ustanova Hrvatska riječ i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata poklonili su somborskoj gradskoj knjižnici Karlo Bijelicki više od 500 knjiga na hrvatskom jeziku. Osim za centralnu knjižnicu u Somboru knjige su namijenjene i za odjele u selima u kojima žive Hrvati.
O tome da u somborskoj knjižnici, iako pokriva područje, na kom živi više od 7.000 Hrvata, gotovo i da nema knjiga tiskanih na hrvatskom jeziku pisali smo na stranicama Hrvatske riječi prije dva tjedna. Situacija je sada drugačija, jer su u knjižnicu stigle knjige na hrvatskom čiji su nakladnici NIU Hrvatska riječ i Zavod kulturu vojvođanskih Hrvata. Donaciju su ravnatelju knjižice Vladimiru Jerkoviću uručili ravnatelj NIU Hrvatska riječ Ivan Karan i menadžerica Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata Katarina Čeliković, a nazočio je i vijećnik Gradskog vijeća zadužen za kulturu Nemanja Sarač. »Od vremena kada su tiskane knjige na srpsko-hrvatskom ili hrvatsko-srpskom evo u 2015. godini prvi je puta da će knjižnica imati mogućnost da svojim čitateljima ponudi i knjige nakladnika koji tiskaju knjige na hrvatskom jeziku«, kazao je Jerković.
(www.hrvatskarijec.rs)