Obljetnicu su proslavili uz gala humanitarnu večeru i aukciju slika dubrovačkih slikara, a među uzvanicima bio je i dubrovački gradonačelnik, direktorica TZGD- a te veleposlanik RH pri UN-u Vladimir Drobnjak

Club Dubrovnik INC New York proslavio je svoju 72. obljetnicu uz gala humanitarnu večeru i tihu aukciju slika dubrovačkih slikara koju je vodila galeristica Jelena Pače Sentović. Među uzvanicima je bio i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić sa suprugom, kao i direktorica TZGD Romana Vlašić te veleposlanik RH pri UN-u Vladimir Drobnjak.
Svečana večera održala se 1. ožujka u prestižnom New York Athletic Clubu. Uz orkestar, prisutne je zabavljala popularna pop-zvijezda Tajči, lokalna klapa Astorija, a uz buran pljesak nastupila su i djeca naših iseljenika u narodnim nošnjama dubrovačkog kraja, koja su balala Linđo.
Gala humanitarna večera i aukcija slika dubrovačkih slikara te specijalna aukcija tvz. biding vrlo su dobro uspjeli te će Klub, na čelu s predsjednikom, Šimom Šimunovićem, ovog ljeta u Dubrovniku u organizaciji Hrvatske matice iseljenika donirati prikupljena sredstva svojim starim i novim štićenicima. Za ovu prigodu Klub je tiskao posebno izdanje glasnika “Libertas” na 70 stranica.
(www.dubrovniknet.hr