Galerija Horserie u Saumuru predstavit će novu kolekciju Dumančićevih skulptura, malog formata i radova izrađenih od keramike, izložbom pod nazivom Horseland

Galerija Horserie predstavit će novu kolekciju skulptura hrvatskog kipara Hrvoja Dumančića. Izložba pod nazivom Horseland će biti postavljena u galeriji Horserie u Saumuru od 26. travnja do 9. svibnja.
Dumančiću ovo nije prvi put da izlaže u Saumuru. Povezanost kipara i Saumura traje već punih 12 godina. Naime, na prestižnom salonu Art Cheval održanom 2002. godine osvojio je prvu nagradu za najbolju skulpturu izložbe. Nakon brojnih posjeta Saumuru, nekoliko sudjelovanja na salonu Art Cheval te studijskog boravka u umjetničkoj kući La Colombiere, dobio je poziv da po drugi puta organizira samostalnu izložbu.
Prvu samostalnu izložbu skulptura u Saumuru, pod nazivom Chevaux 9909, organizirao je 2009. godine u Chapelle St. Jean kada je saumurska publika imala priliku vidjeti njegove umjetničke radove nastale tijekom zadnjih desetak godina. Ono što povezuje umjetnika i razlog zbog čega se uvijek ponovno vraća u Saumur su konji, koji su i zaštitni znak Saumura, ali i njegova umjetničkog rada.
Dumančićev privatni i profesionalni život u potpunosti je posvećen konjima. Konji su njegova inspiracija, nepresušno vrelo nadahnuća i glavni umjetnički motiv rada. I kao umjetnik i kao sportaš, uz pomoć konja uvijek iznova pronalazi nove načine i ideje kako svoje misli i svjetonazore predočiti u umjetničko djelo.
Izložbom nove kolekcije Horseland, odlučio je publici prikazati nešto novo. Novim pristupom koji odskače od klasičnog likovnog pristupa, predstavit će novu kolekciju skulptura malog formata i radova izrađenih od keramike.