Programu su prisustvovali Dalibor Matanić, Nikša Butijer i Goran Višnjić, a cijeli događaj dobio je i humanitarnu dimenziju pa će sav prihod od prodanih ulaznica biti uplaćen u fond za pomoć poplavom pogođenih područja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

U Los Angelesu se u organizaciji Američke kinoteke, od 30. svibnja do 1. lipnja, održala Kino Croatia 2014, revija nekih od najuspješnijih hrvatskih dugometražnih igranih filmova protekle sezone. Programu su prisustvovali Dalibor Matanić, Nikša Butijer i Goran Višnjić, a cijeli događaj dobio je i humanitarnu dimenziju pa će sav prihod od prodanih ulaznica biti uplaćen u fond za pomoć poplavom pogođenih područja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Kino Croatia 2014 održao se u kinima Egyptian Theatre u Hollywoodu i Aero Theatre u Santa Monici. Američka je publika mogla vidjeli hit-komediju ‘Svećenikova djeca’ Vinka Brešana, najgledaniji hrvatski film u 21. stoljeću, međunarodno nagrađivane filmove ‘Obrana i zaštita’ Bobe Jelčića i ‘Vis-À-Vis’ Nevija Marasovića, zatim ‘Cvjetni trg’, zadnji film Krste Papića, te Matanićeve ‘Majstore’ koje se još prikazuju u domaćim kinima.
Na programu je bio i kratkometražni film ‘Little Hands’ australske redateljice Claire McCarthey te scenaristice i producentice Dinke Džubur. Projekciji filma prisustvovao je glavni glumac Miraj Grbić i posebni gost – Goran Višnjić, koji su gledatelje pozvali da sudjeluju u humanitarnoj kampanji, jer se novac i mimo projekcija prikupljao tijekom sva tri dana programa.
(Jutarnji list)