Satiričko kazalište ‘Kerempuh’ gostuje 27. svibnja u Novom Sadu, u službenoj konkurenciji 58. Sterijinog pozorja s predstavom ‘Gospođa ministarka’ Branislava Nušića u režiji Olivera Frljića. Dan kasnije, 28. svibnja, ansambl s istom predstavom gostuje u Narodnom kazalištu Subotica

Satiričko kazalište ‘Kerempuh‘ gostuje 27. svibnja u Novom Sadu, u službenoj konkurenciji 58. Sterijinog pozorja s predstavom ‘Gospođa ministarka’ Branislava Nušića u režiji Olivera Frljića. Dan kasnije, 28. svibnja, ansambl ‘Kerempuha’ s istom predstavom gostuje u Narodnom kazalištu Subotica.
U natjecateljski je program ovogodišnjeg Sterijinog pozorja uvršteno devet predstava, od kojih je jedino predstava „Gospođa ministarka“ Satiričkog kazališta Kerempuh iz Hrvatske, dok će još dvije ovdašnje produkcije mjesto naći u međunarodnoj selekciji „Krugovi“.
Predstava će se odigrati u 20 sati na Sceni “Pera Dobrinović” Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Ovogodišnji selektor ovoga uglednog festivala bio je beogradski dramski pisac Igor Bojović.
O nagradama će odlučivati peteročlani žiri u sastavu Predrag Ejdus (glumac i profesor glume), Dragana Bošković (dramaturginja, teatrologinja i kazališna kritičarka), Cisana Murusidze (kazališna redateljica), Miodrag Tabački (scenograf i kostimograf, profesor na Fakultetu dramske umetnosti) te Stevan Koprivica (dramaturg, scenarist i profesor dramaturgije na Fakultetu dramske umetnosti).
(Culturenet.hr)