Ansambl u kazalištu Akzent nastupa s predstavom ”Čudo u Poskokovoj Dragi“ autora Ante Tomića u režiji Krešimira Dolenčića. Kulturno i sportsko društvo Zagreb u Beču organizator je bečkog gostovanja zagrebačkog Kerempuha

Glumački ansambl zagrebačkog satiričnog kazališta Kerempuh gostuje u subotu 15. ožujka u bečkom kazalištu Akzent s predstavom ”Čudo u Poskokovoj Dragi“ autora Ante Tomića u režiji Krešimira Dolenčića.
U predstavi za koju dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić nastupit će Željko Königsknecht, Vedran Mlikota, Mario Mirković, Boris Mirković, Luka Petrušić, Ana Maras Harmander, Borko Perić, Hrvoje Kečkeš, Antun Tudić, Jadranka Elezović, Edo Vujić, Ivan Đuričić, Anita Matić Delić/ Linda Begonja/ Mia Begović,Mirko Hergešić i Filip Detelić/Jakov Bilić/Ivan Grčić. Zanimanje Bečana za ovu predstavu, za koju se u domovini traži ”karta više“, je veliko, kako je za Večernji list rekao Blaško Papić, predsjednik Kulturnog i sportskog društva Zagreb u Beču i organizator bečkog gostovanja zagrebačkog Kerempuha. Glavni medijski sponzor joj je bečki mjesečnik Kosmo.
U najavi predstave je istaknuto da roman Ante Tomića osebujnim humorom i nevjerojatno vjerojatnom pričom o Jozi Poskoku i njegovoj četvorici sinova zarobljenih u prostoru Zagore, zaboravljenih u vremenu koje ih mimoilazi – sigurno pronalazi put do kazališnih dasaka. Očito i bečkih, gdje se s nestrpljenjem očekuje ovaj sjajan šou satire, pjevanja (pjevaju se hitovi Miše Kovača) i pucnjave.
Ante Tomić rođen je 1970. godine u Splitu. Studij filozofije i sociologije završio je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Radi kao profesionalni novinar u Jutarnjem listu i za svoj novinarski rad višestruko je nagrađivan. Jedan je od mlađih hrvatskih pisaca koji je za svoja djela dobio mnoge nagrade. (Večernji list)

Tekst: Snježana Herek