“Bobočku ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza” izvode EcijaOjdanić i Willem Miličević u režiji Ivana Lea Leme
Predstava “Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza” u izvedbi Ecije Ojdanić iz Kazališta Moruzgva gostovat će na 9. međunarodnom festivalu monodrame MonoAKT na Kosovu, priopćilo je Kazalište Moruzgva.  

 Festival MonoAKT se održava od 16. do 20. lipnja 2017. godine. Suorganizator festivala je ITI centar Kosovo (International Theatre Institut), a osim hrvatske predstave na festivalu će se predstaviti i kazališta iz Njemačke, SAD-a, Kirgistana, Italije, Rusije, Makedonije i Kosova.

 Nakon gostovanja u Kirgistanu u listopadu prošle godine te gostovanja u Ukrajini u travnju ove godine Kazalište Moruzgva nastavlja s nizom inozemnih putovanja ove nagrađivane i dugovječne predstave, kojoj je Krležin kanonski roman poslužio kao predložak problematizaciji, ali i nadopisivanju jednog od najsloženijih ženskih likova hrvatske književnosti.

Predstava je nastala prema adaptaciji Ane Tonković Dolenčić, u režiji Ivana Lea Leme, a gostovanje je ostvareno uz potporu Ministarstva kulture.

 “Bobočku ili drugih sto stranica Filipa Latinovicza” izvode EcijaOjdanić i Willem Miličević u režiji Ivana Lea Leme. Kostimografiju je napravila Mirjana Zagorec, a glazbu, video i oblikovanje svjetla Willem Miličević.
(Hina)