Kazalište Jana Palarika iz Trnave igra predstavu »Lutka« Mire Gavrana u Kazalištu »Mala scena«. Drama je premijerno izvedena 2013. u Slovačkoj u trnavskom kazalištu.

Večeras u 20 sati u zagrebačkom Kazalištu »Mala scena« gostovati slovačko Kazalište Jana Palarika iz Trnave s predstavom »Lutka« čiji je autor Miro Gavran.

Riječ je o drami koja je premijerno izvedena 7. prosinca 2013. u Slovačkoj u spomenutom trnavskom kazalištu. Prevoditelj na slovački je Jan Jankovič, redatelj je Ladislav Kočan, dok u glavnim ulogama nastupaju Silvia Holečkova-Soldanova i Ladislav Kočan.

»Lutka« je svjetsku praizvedbu imala u lipnju 2012. godine, i to na engleskom jeziku u New Yorku, a potom je u jesen iste godine premijerno izvedena u Zagrebu na hrvatskom, u produkciji Teatra Gavran s Doris Pinčić i Robertom Kurbašom u glavnim ulogama.

U toj komediji muškarac kojeg je nakon sedmogodišnje veze napustila djevojka, počinje živjeti sa ženom-lutkom koja je najsavršeniji android proizveden u laboratoriju s ciljem da usreći muškarca.

Androidnu lutku je konstruirala znanstvenica nedugo nakon svog bračnog brodoloma, pa je u lutku prenijela i svoj kritički pogled na muškarce.

Kroz humorne situacije lutka i muškarac dolazit će u sukobe koji su neizbježni u zajedničkom životu osoba suprotnog spola.
(Novi list)