U sklopu Dana hrvatske kulture, družina je krenula na ovo gostovanje na poziv Veleposlanstva Republike Hrvatske u Varšavi, uz podršku Zaklade Hrvatska kuća

U sklopu Dana hrvatske kulture, koji se od 13. do 20. travnja odvijaju u Poljskoj, gostuje i Kazališna družina Bastien iz Zagreba.
Glumac i producent Ljubo Žečević te redatelj Jasmin Novljaković, poljskoj publici predstavit će se s izuzetno zahtjevnim repertoarom. U nekoliko poljskih gradova, Ljubo Zečević, u ulozi Venje, izvodit će monodramu ‘Moskva – Petuški’, kultnu poemu Venedikta Jerofejeva, u režiji i adaptaciji Jasmina Novljakovića. Glazbu je napisao Igor D. Savin.
Svoju poljsku turneju Bastien započinje u krakovskom kazalištu Teatr Ludowy, Scena Pod Ratuszem, potom slijedi nastup u Katowicama, Teatrze Rozrywki, te u Poznanu, Teatr Osmego Dnia dok će u Varšavi, 18. travnja, u Služewskom Domu kulture, Ljubo i Jasmin izvesti recital ‘Dobrojutro more’, na hrvatskom i poljskom jeziku. Kazališna družina Bastien je krenula na ovo gostovanje na poziv Veleposlanstva Republike Hrvatske u Varšavi, uz podršku Zaklade Hrvatska kuća.
Nakon povratka u Zagreb, Ljubo Zečević nastupa 23. travnja u knjižnici ‘Tin Ujević’ i tom prigodom izvodi ulomak iz predstave Moskva-Petuški, u prigodnom programu kojim se obilježava 15. godišnjica smrti ruskog underground pisca Venedikta Jerofejeva (1938.-1990.), autora kultne poeme. Za sve ljubitelje ruskih klasika, nova izvedba predstave Moskva-Petuški na rasporedu je 29. travnja od 20 sati u Teatru na Trešnjevci. Produkcijska podrška i partner predstave je umjetnička platforma Organizam IA. (Culturenet.hr)

Video
Hrvatski festival u Varšavi
Zajednica Hrvata u Poljskoj