Miriana Mita, Valentina Mihajla i Lorena Ioana Ifka osvojile su četvrtu nagradu na ovom prestižnom likovnom natječaju

Učenici Osnovne škole br. 2 iz Karaševa osvojili su četvrtu nagradu na 18. ediciji međunarodnog likovnog natječaja „Zeleno i plavo putovanje“. Organizirali su ga u suradnji s Maticom hrvatskom za Ruhrgebiet Ankica i Ante Karačić, umjetnici iz Iserlohna, a izložba je postavljena je u gradskoj galeriji njemačkoga grada Iserlohna.
Na ovogodišnji je natječaj pristiglo 500 crteža koje je prikupilo 100 nastavnika iz 70 škola i udruga iz sedam zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske i Njemačke te dviju novih zemalja-sudionica Makedonije i Rumunjske. Miriana Mita, Valentina Mihajla i Lorena Ioana Ifka osvojile su četvrtu nagradu na ovom prestižnom natječaju.
Poslije Iserlohna izložba seli u Dortmund gdje će je organizirati Matica hrvatska u sklopu Večeri hrvatske glazbe. Početkom svibnja izložba stiže u Hrvatsku, u Muzej grada Iloka povodom proslave dvadeset godina mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja. Nakon toga seli se u Osijek gdje će biti izložena u Osnovnoj školi Tina Ujevića.
(www.zhr-ucr.ro)