Djevojke iz Argentine, Australije, Austrije, BiH, Bolivije, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Češke, Čilea, Mađarske, Novoga Zelanda, Njemačke, Rumunjske, SAD-a, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske, Švicarske i Venezuele borit će se za titulu najljepše

U Tomislavgradu u Bosni i Hercegovini, od 23. do 28. lipnja, održat će se Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Hrvatske. Po drugi put je organizira Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika.
U Reviji i natjecanju sudjeluje 31 djevojka iz 21 zemlje: Argentine, Australije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bolivije, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Češke, Čilea, Mađarske, Novoga Zelanda, Njemačke, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske, Švicarske i Venezuele.
Leah Terezija Lenardic dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, baš kao i Barbara Lebinac. Obje djevojke se ponose sudjelovanjem na ovoj reviji jer, kako kažu, daleko su od domovine svojih baka i djedova, ali srcem blizu. Zato će se ponosno prošetati u narodnim nošnjama. Iz Argentine dolazi Ivana Florencia Castellano koja sada živi u Zagrebu. Bolivijanka Ana Vinka Derpić Burgos također živi u Zagrebu, a natječe se zajedno sa sestrom Carlom Nedenkom Derpić Burgos u narodnoj nošnji Like i Baranje. Iz Brazila dolazi Nathalia Mocivuna Nascimento, a predstavit će se u nošnji Blata s Korčule. Lenka Zlatar Meneses dolazi iz Čilea i predstavlja se nošnjom s Korčule. Čileanke Macarena Šimunović i Francisca Conejeros će se predstaviti narodnom nošnjom s otoka Brača. Iz Venezuele stiže Alesia Cristina Veracoechea Jurisa, a iz Australije Priscilla Weaver članica HKUD-a Lado Geelong. Predstavit će se narodnom nošnjom s područja Slavonije. Claudia Baturic predstavlja Novi Zeland. 
Djevojke iz Europe na Izbor dolaze iz sedam zemalja. Velina Svetoslavova Kokalova iz Bugarske, Vesna Drinoczi i Mirjana Jaksic iz Mađarske, Tea Grgurović iz Crne Gore, Cecilija Tomkić s Kosova. Marijana Ćurčić, Katarina Joskić i Anđela Pehar zastupaju BiH, a Patricija Merković i Nađa Andrić Vojvodinu. Iz Slovenije dolazi Nina Horvat, a iz Rumunjske Nikoleta Mariana Vlasić. Švicarsku predstavlja Franka Ivanković, a Švedsku Gabriela Gorupec. Iz Njemačke dolaze Ivana Pavlović i Isabell Sefija Durić, a iz Austrije Theresa Grandits. Češku će predstavljati Zuzana Tollrianova.
(Fenix Magazin)

Za sve djevojke možete glasati pute web stranice ili na Facebook stranici.  

Fotogalerija

Theresa Grandits, Austrija Macarena Simunovic, Čile Isabell Sefija Durić, Njemačka Franka Ivanković, Švicarska Florencia Castellano, Argentina Terezija Lenardic, SAD

2- Theresa Grandits, Austrija
3- Macarena Simunovic, Čile
4- Isabell Sefija Durić, Njemačka
5-Franka Ivanković, Švicarska
6- Florencia Castellano, Argentina
7- Terezija Lenardic, SAD